Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

Öğrenme, Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

21.10.2023 201

No Cyberbullying At the School - Polonya´da  Öğrenme ,Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

27-11-2018

 

Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığınca mali olarak desteklenen ve koordinatörlüğünü yaptığımız" No Cyberbullying At the School" isimli projemizin ilk öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetlerini 10/07/2017- 14/07/2017 tarihleri arasında Polonya´nın Rzeszow şehrinde gerçekleştirdik.

Portekiz, Polonya ve Türkiye ´den toplam 12 katılımcı ile gerçekleştirilen  5 günlük eğitim programında ortak ülkelerdeki siber zorbalık türleri ve durumları, ev sahibi ülkede meydana gelen siber zorbalık vakaları, bu konudaki çalışmaları ve araştırmaları konularına değinilerek fikir alışverişi yapıldı.Katılımcılara projemizin amaçları doğrultusunda internette çocukları ve gençleri bekleyen tehditler, bu konuda öğretmenlere, ailelere ve öğrencilere düşen görevler ve güvenli internet kullanımı konularında bir uzman tarafından seminer verildi

 

 

 No Cyberbullying At the School – Türkiye’de  Öğrenme ,Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

27-11-2018

 Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı kapsamında yürüttüğümüz " No Cyberbullying At the School" isimli projemizin ikinci öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetlerine 23/10/2017- 27/10/2017 tarihleri arasında Ankara’da ev sahipliği yaptık.

 

Portekiz, Polonya ve İtalya’dan  toplam 9 katılımcı ile gerçekleştirilen 5 günlük eğitim programında Türkiye’deki siber zorbalık oranı, okullardaki siber zorbalık örnekleri, siber zorbalık yapan ve maruz kalanlar üzerindeki psikolojik etkileri ve çözüm yolları ile siber zorbalığın yasal cezaları  ele alındı. Bu konularda  Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığında görevli NLP Uzmanı ve Polis Memuru Valit ASLANKOL tarafından katılımcılara seminer verildi

 

Kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği program Anıtkabir’de çelenk sunumuyla başlayarak Altınköy Açık Hava Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Odtü Bilim ve Teknoloji Müzesi ve tarihi Ankara gezisiyle devam etti.

 Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan IŞIK ve Keçiören Belediye Başkan Vekili Nihat Özçelik katılımcıları makamlarında misafir ettiler.

 

No Cyberbullying At the School – Portekiz’de Öğrenme ,Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

27-11-2018

 

Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı kapsamında yürüttüğümüz "No Cyberbullying At the School" isimli projemizin üçüncü öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetlerine 22/01/2018-26/01/2018 tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirdik.

 

Türkiye, Polonya,  İtalya ve Portekiz’den  toplam 16 katılımcı ile gerçekleştirilen 5 günlük eğitim programının ilk gününde Ulusal Siber Güvenlik Merkezine ziyarette bulunuldu. Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, bu alanda çalışan devlet kurumları, önemli hizmet operatörleri ve sayısal hizmet sağlayıcıları ile siber güvenlik alanında uzmanlaşmış operasyon koordinatörü ve Portekiz ulusal otoritesi olup, siber alanın bir özgürlük, güvenlik ve adalet alanı olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

 

Katılımcılara yapılan sunumlarda, siber güvenliğinin başarısı, bilgi sistemleri kullanımına ilişkin gerekli bilgi, bilinç ve güven sağlamak için yapılması gerekenler ve siber risklere maruz kalmanın azaltılmasının nasıl sağlanacağı konularında bilgi verildi.

 

Amaçlarının bilinçlendirmeyi yalnızca kamu kuruluşları ve kritik altyapıları değil, aynı zamanda ticaret sektörü ve sivil toplumda da arttırmak olduğunu belirttiler.

 

Programının 2. gününde Lizbon’da Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Kaynakları ve Teknolojileri Bölümüne  gerçekleştirilen ziyarette eğitimciler Portekiz’de okullarda güvenli internet kullanımı ve siber zorbalık ile baş etmek için ne gibi çalışmalar yaptıklarını anlattılar. Öğrencileri kodlama, programlama ve robotik derslerle interneti daha verimli kullanmayı yönelttiklerini belirterek ve bu konu ile ilgili pilot okullarda uygulanan çalışmaları paylaştılar. Asıl amaçlarının öğrencilerinin sadece  programlamayı öğrenmelerini değil, programlarken öğrenmeleri olduğunu vurguladılar.

 

Programının 3.gününde Lizbon’da Portekiz Ulusal Ajansına gerçekleştirilen ziyarette Ulusal ajansın çalışma sistemleri, sorumlulukları, proje başvurularının kabul aşamaları, başvurularda beklenen nitelikler, yürütülen projelerin denetimleri ve beklenen çalışmalar hakkında bilgi verildi.Erasmus+ programlarının amacı ve bütçesi konularına da değinilen sunumlarda katılımcıların soruları da cevaplarını buldu.4. gün faaliyetleri  Vila Verde şehrinde gerçekleştirildi. Portekiz ortaklarımızın okulunda yapılan etkinliklerde, okul rehber öğretmeni tarafından okullarda siber zorbalık çalışmaları konusunda bilgi verildi. Yapılan sunumda velilere, öğretmenlere ve öğrencilere düşen görevlere ve sorumluluklara değinilerek, siber zorbalıkla baş etme konusunda bilgi verildi.


 No Cyberbullying At the School –İtalya’da  Öğrenme ,Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

27-11-2018

 

Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığınca finanse edilen ve koordinatörlüğünü yaptığımız" No Cyberbullying At the School" isimli projemizin dördüncü öğrenme ,öğretme ve eğitim faaliyetleri için 30/04/2018- 05/05/2018 tarihlerinde İtalya´nın Pescara şehrinde ortaklarla bir araya gelindi.

 

Türkiye, Polonya,  İtalya ve Portekiz’den katılımcılarla gerçekleştirilen 5 günlük eğitim programının ilk gününde ev sahibi ülkenin karşılama programı sonrasında proje için tasarlanan web sitesi değerlendirilerek eksikler tespit edildi. Proje yönetimi ve uygulaması konusunda da  yapılması gerekenler ele alınarak ileriki tarihlerdeki hareketlilikler planlandı.

 

Faaliyetlerin 2. gününde yapılan gezilerle Pescara şehrinin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

 

Programının 3. gününde Liceo Giambattista Vico eğitim kurumuna ziyarette bulunuldu.

 

Yapılan ziyarette okullarında siber zorbalığa maruz kalan öğrenciler için neler yapıldığı, bu çalışmaların sayısal sonuçları paylaşıldı. Zorbalık yapanların neden bu yola başvurdukları, zorbalığa maruz kalanların psikolojik durumları, kimlerin daha çok siber zorbalık yaptıkları değinilen diğer konulardı. Siber zorbalık sorunlarının çözümleri ile ilgili olarak aile ve okulun izlediği yollar anlatıldı.

 

Eğitim sonrası Sulmona şehri tanıtılarak Confetti Pelino müzesi gezildi.Programının 4.gününde Avezzano şehrinde yer alan Liceo Scientifico Statele eğitim kurumu ziyaret edildi.

 

Zorbalık konusunda yürütmekte oldukları  “Billy is not a Bully” isimli proje kapsamında yürüttükleri çalışmaları bizimle paylaştılar. Zorbalığa maruz kalanları konu alan drama çalışmalarını sundukları programda konu ile ilgili sunumlar da yapıldı. Yapılan sunumlarda zorbalığın ne olduğu, çeşitleri, sebepleri, zorbaların ve maruz kalanların psikolojik durumları değinilen diğer konulardı.

 

Çözüm yolları ve zorbalığı önlemek için yapılması gerekenlerin sunulduğu programda, bu projeye dahil olan öğrenciler tecrübelerini ortaklarla paylaştı. Son günde ise “Pescara Belediye Binası” gezilerek binadaki eserler ve odalar tanıtıldı. Öğrenciler tarafından ortakların ulusal marşları  ve bazı eserler yan flütle seslendirilerek sürpriz yapıldı.

 

Istituto Tecnico Statele Aterno  Manthone eğitim kurumu ziyaret edildi. Siber zorbalıkla ilgilenen birimde görevli polis memuru ortaklara ve öğrencilere siber zorbalık konusunda bilgi verdi.

No Cyberbullying At the School –Polonya’da  Öğrenme ,Öğretme ve Eğitim Faaliyetlerimiz

27-11-2018

 

 

Faik Erbağı Ortaokulu olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığınca finanse edilen ve koordinatörlüğünü yaptığımız" No Cyberbullying At the School" isimli projemizin son öğrenme ,öğretme ve eğitim faaliyetleri için 02/07/2018- 06/07/2018 tarihlerinde Polonya´nın Rzeszow şehrinde ortaklarla bir araya gelindi.

 

Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu olarak Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığınca finanse edilen ve koordinatörlüğünü yaptığımız" No Cyberbullying At the School" isimli projemizin son öğrenme ,öğretme ve eğitim faaliyetleri için 02/07/2018- 06/07/2018 tarihlerinde Polonya´nın Rzeszow şehrinde ortaklarla bir araya gelindi.Türkiye, Polonya,  İtalya ve Portekiz’den katılımcılarla gerçekleştirilen 5 günlük eğitim programında siber zorbalıkla başetme yolları, güvenli internet kullanımı, zorbalık ve siber zorbalık arasındaki farklar ve benzerlikler, siber zorbalığın zorbalar ve mağdurlar üzerindeki psikolojik etkileri, siber zorbalık konusunda eğitimcilere, ailelere düşen görevler ele alınan konulardı.

 

Skola Potdtawowa İlkokuluna düzenlenen ziyarette okul idarecisi tarafından siber zorbalık konulu projeleri ile ilgili bilgi verilerek, siber zorbalığı önlemek ve aileler ile öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek için yapılan çalışmalar paylaşıldı.Siber zorbalık konusunda Rzeszow Teknoloji Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucu elde edilen sayısal verileri kapsayan sunum yapıldı.

 

Portekiz ortak okulunun projenin başlangıcında ve sonunda uyguladığı siber zorbalık anket sonuçları paylaşılarak değerlendirildi.

 

Kültürel faaliyetlerin de düzenlendiği 5 günlük eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları verilerek projemizin son eğitimi tamamlanmış oldu.